Hi ha qüestions a la vida que semblen estar en debat de forma cíclica. Tornen a la palestra una i altra vegada i, sovint, la resolució final resulta ser abstracta, ¿no és així? Això és el que està passant actualment amb la decisió de cobrar o no, de manera parcial i anticipada, la reserva d’una cita en un centre de bellesa. És evident que la decisió està en mans del responsable de cada centre, però des de Dunasoft, empresa líder en programari per a salons de bellesa, volem proporcionar-te informació útil i actualitzada perquè siguis tu, amb criteri i coneixement, qui decideixi la millor metodologia per implantar en el teu centre. Pren nota dels arguments a favor i en contra d’implantar la reserva prepagament al teu saló!»

A favor de cobrar parcialment per la reserva:

  • Garanteix la serietat del client: Cobrar una tarifa per avançat pot ajudar a filtrar els clients que realment estan compromesos amb la cita i desitgen reservar un temps al centre de bellesa. Això redueix la possibilitat de cancel·lacions de darrer moment o cites perdudes.
  • Compensació per temps perdut: Els estilistes i terapeutes de bellesa sovint perden temps i diners quan un client reserva una cita i després no es presenta o la cancel·la en l’últim moment. Cobrar una tarifa per avançat pot ajudar a compensar aquesta pèrdua d’ingressos.
  • Planificació més efectiva: Tenir una idea més clara de quants clients confirmats tenen per un dia o un període de temps específic, el centre de bellesa pot planificar el seu personal i recursos de manera més eficient, el que pot portar a un millor servei per als clients i una gestió més eficaç del negoci.

En contra de cobrar parcialment per la reserva:

  • Desincentiu per a nous clients: Cobrar per avançat pot ser un desincentiu per als nous clients que encara no coneixen la qualitat dels serveis del centre de bellesa. Això pot limitar la capacitat del negoci per atreure nous clients i expandir la seva base de clients.
  • Experiència negativa del client: Els clients poden sentir-se incòmodes o desconfiats si se’ls demana que paguin per avançat abans de rebre un servei. Això pot crear una experiència negativa que allunyi els clients en lloc de retenir-los.

Has pensat en realitzar una enquesta entre els teus clients?

Dit així pot semblar una ximpleria, però no hi ha millor decisió que la que es pren amb coneixement de causa. L’opinió i els comentaris dels teus clients t’ajudaran a sortir de dubtes i, en funció de les seves respostes i tenint en compte els arguments que t’hem plantejat anteriorment, podràs prendre una decisió que beneficiï el teu negoci.

Recorda que, implantis el cobrament de reserva o no, el més important és que tu i els teus clients us sentiu còmodes amb la decisió presa.

Més informació a: https://www.dunasoftpc.com/