Aconsegueixes la difícil tasca de captar nous clients, però els perds pel camí? Aquest article t’interessa!

Cada cop costa més diferenciar-se de la competència. El sector de la bellesa passa per un moment dolç i es troba més professionalitzat, format i reconegut que mai. I no ens enganyem, això ens beneficia a tots però també ens genera més pressió. Cal estar a l’última, oferir sempre el millor al nostre client i aconseguir el més preuat de qualsevol negoci: LA FIDELITZACIÓ. Sovint, sense saber-ho, cometem un gran error: aconseguim la tasca més complicada, la de captar un client nou i, a posteriori, gairebé sense adonar-nos-en, el deixem escapar. Què ha succeït? Per saber els errors més comuns que cometem i conèixer els millors consells per fidelitzar el teu client un cop creua la porta del teu centre, hem parlat amb Jèssica Massó, CEO i fundadora de DunaSoft, el programari de bellesa líder del sector que ofereix un ampli ventall de possibilitats i solucions adaptades a cada empresa perquè aquesta pugui treure tot el seu potencial i complir amb èxit les seves expectatives de negoci. «Estem convençuts que disposar d’un bon servei o producte no és suficient si no aconseguim comunicar-lo de la forma adequada. Per això, des de DunaSoft hem dissenyat diferents eines que fan aquesta tasca molt més fàcil i àgil, oferint-te una manera senzilla de connectar directament amb el teu client potencial per a la captació, així com fidelitzar la teva cartera actual oferint una atenció personalitzada«, explica Jéssica.

Aquí trobaràs els millors consells per fidelitzar un client en un centre de bellesa:

  1. Comunicació efectiva: és important elaborar una estratègia detallada sobre el que es vol comunicar en cada moment i calendaritzar-ho per dates per poder generar accions que impactin directament sobre el client com, per exemple, ofertes i promocions especials vinculades a dies o èpoques assenyalades, productes o serveis, felicitacions d’aniversari personalitzades, novetats… Es recomana triar la via de comunicació més adient per a cada cas, ja sigui mitjançant SMS, mailings, notificacions a través de l’App, articles al blog de la teva web, etc.
  2. Disposar d’un programa de fidelització: es pot crear un sistema de punts o beneficis per cites/reserves al saló. Això seria un mètode de recompensa a la lleialtat del client.
  3. Seguiment: Un cop el client surt del saló, ens hem d’assegurar que la seva visita ha estat satisfactòria i està content amb el tracte rebut. Per fer-ho, podem activar un mailing o un WhatsApp de feedback en el qual ens pugui deixar la seva opinió/valoració. Podem incentivar que deixi una ressenya a canvi d’oferir-li una condició avantatjosa en la seva pròxima visita. Això pot ser el motiu de la seva següent cita.
  4. Presència online: disposar d’una web personalitzada i actualitzada amb contingut d’interès, una botiga online que faciliti la compra del client i una ‘pestanya’ de reserves. Cal facilitar l’accés als serveis del nostre saló 24/7 els 365 dies de l’any. Recorda que la teva pàgina web es converteix en l’aparador del teu centre permetent que estigui visible fins i tot quan esteu tancats. A més, és la vostra carta de presentació. És important que, a través de la teva pàgina, els clients puguin realitzar també la reserva de cites, sincronitzant-se al moment amb la disponibilitat de la teva agenda i creant l’esdeveniment en la mateixa.
  5. App: disposar d’una App 100% personalitzada és una de les vies de contacte més àgils, pràctiques i senzilles que pots oferir als teus clients. Aquesta eina et permetrà crear una imatge única amb el logo del teu saló, disposar d’una agenda oberta per tramitar reserves -vinculant-les fins i tot amb els empleats-, així com la possibilitat de cancel·lar-les, de manera que et permetrà guanyar temps en la gestió de la teva agenda i minimitzar cancel·lacions no notificades.
  6. Xarxes socials: avui en dia, no existeixem si no estem presents en el món de les xarxes socials. De la mateixa manera que és imprescindible tenir una web en condicions, actualment no es pot concebre un centre sense tenir un perfil cuidat a Instagram, per exemple. A través de les diferents aplicacions, anirem creant una xarxa afí al nostre saló i aconseguirem que els nostres seguidors es sentin part de la nostra família.
  7. Esdeveniments especials: fes partícip al teu client organitzant esdeveniments exclusius per a clients habituals, com jornades de portes obertes o xerrades informatives.
MÉS INFORMACIÓ